Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Hihetetlen, de nem találja a maszkot helytelenül viselő pécsi bankrablót a rendőrség – videó

Létrehozva:

Ezért mozgóképek bevetésére kényszerült a szerv, és a lakosság segítségét kéri az egyébként lúzernek tűnő férfi elfogása érdekében.

Ahogy arról a Pesti Hírlap is beszámolt, Pécsett bankrablás történt, méghozzá nem is akármilyen. Akkor még nyugodt szívvel dőltünk hátra, hogy akkor túl leszünk hamar ezen is, aztán…

Megvan az első magyar bankrabló, aki helytelenül tette fel a sebészi maszkot

Rosszul viselte a szájmaszkot, így felismerhetővé vált a pécsi bankrabló. Május 12-én, a délutáni órákban egy szájmaszkot viselő férfi lépett be egy pécsi pénzintézetbe, közölte a bent tartózkodókkal, hogy fegyver van nála és a pénzt követelte. Miután azt megkapta, elmenekült a helyszínről. A rablás során senki nem sérült meg – adta hírül a Baranya Megyei […]

…aztán a rendőrség honlapján közzétett egy felhívást, miszerint továbbra is keresik az elkövetőt, aki május 12-én, egy héttel ezelőtt 15 óra 20 perckor Pécsett, a Komlói úton, rosszul felvett szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, majd közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követelt. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett elkövetése miatt nyomoz az ügyben.

Az elkövetőt jelentős erőkkel keresik a rendőrök, nyomozócsoportot állítottak fel, a beérkező adatokat, információkat is folyamatosan ellenőrzik, elemzik a rabló beazonosítása, illetve felkutatása érdekében.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján egy körülbelül 175 centiméter magas férfit keresnek, aki középkorú, erősebb testalkatú és körülbelül 42-43-as méretű cipőt hord. A férfi feltehetően több réteg ruhát viselt. A rablást követően valószínűleg levette a felsőjét, amely alatt feltehetően sötét ruházat volt. A bűncselekmény elkövetésekor egy sötét, műanyagkeretes szemüveget viselt, valamint egy szürke, kisméretű hátizsák volt nála. A beszerzett információk szerint nyugodt, higgadt temperamentumú, kommunikatív, intelligens ember, aki jó helyismerettel rendelkezik. A rendőrök vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a férfi esetleg súlyos betegségben szenvedhet, amely azonban mozgásában nem akadályozza.

Szemtanúk jelentkezését várjuk

Kirabolt egy pécsi pénzintézetet, a rendőrök a felvételen látható férfit keresik.

A nyomozók megállapították, hogy a rablást megelőző időpontban a férfi a Balassa Bálint és a Búzavirág utca kereszteződésében a felvételen látható öltözetben várakozott. A rendőrök várják azok jelentkezését, akik akár gyalogosan, akár gépjárművel közlekedve látták a férfit, illetve várják annak a szürke, Nissan Leaf típusú személygépkocsi vezetőjének a jelentkezését is, aki az említett helyszínen közlekedett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Legnépszerűbb cikkeink