Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Meghalt négy beteg és 3313-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Létrehozva:

Összesen 425-en hunytak el, 1007-en már gyógyultan távoztak a kórházból − közölte kedd reggel a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az aktív fertőzöttek száma 1881-re csökkent.

Budapesti vagy Pest megyei az aktív fertőzöttek 60 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 56 százaléka.

Jelenleg 746 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 11 016-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 114 719.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet és továbbra is elkerüljék a járvány berobbanását. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a másfél méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonukat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák tették hozzá.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1595 ember) és Pest megyében (445) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (338), Zala megye (175), Komárom-Esztergom megye (174) és Csongrád megye (108). Vas megyében (14) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Legnépszerűbb cikkeink