Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Hétfőtől a vonaton is kötelező eltakarni az arcot

Létrehozva:

Fotó: MÁV/Facebook

Az utasoknak maszkot, sálat vagy kendőt kell használniuk a száj és az orr eltakarására, és a másfél méteres távolság is kötelező.

A kijárási korlátozások enyhítésével párhuzamosan a MÁV változtat az utazási szabályokon és a menetrenden is. Május 4-től, a védekezés második szakaszában a tömegközlekedésben kötelező az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében – közölte a vasúttársaság. A MÁV mintegy 3100 szerelvényt indít naponta, így biztosítva a 30 százalékos kihasználtságot, hogy az utasok be tudják tartani az előírt másfél méteres védőtávolságot utazásaik során.

A vasúttársaság május 4-től a vonatok fedélzetén szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóknak és a járművezetőknek is kötelezővé tette az arc eltakarását. A járványügyi helyzetben szükséges egészségvédelmi eszközök és fertőtlenítőszerek beszerzése folyamatos a vasúttársaságnál. A MÁV eddig több mint 800 ezer maszkot biztosított a munkavállalóinak.

A forgalomban lévő összes jármű fertőtlenítése naponta megtörténi, ez több mint 1200 kocsit jelent. A pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítják, a legforgalmasabb állomásokon az utasoknak ingyenes kézfertőtlenítést biztosítanak.

Legnépszerűbb cikkeink