Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kikerült az intenzívről Boris Johnson

Létrehozva:

Már nincs az intenzív osztályon Boris Johnson brit miniszterelnök közölte csütörtök este a Downing Street.

A londoni kormányfői hivatal szóvivőjének rövid nyilatkozata szerint Johnsont ‒ aki az új koronavírus okozta betegsége miatt szorul kórházi kezelésre ‒ a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályáról egy normál kórterembe vitték át. A szóvivő szerint a kormányfőt továbbra is szoros orvosi megfigyelés alatt tartják lábadozásának jelenlegi korai szakaszában.

A Downing Street illetékese közölte, hogy Boris Johnson rendkívül jó hangulatban van.

Az 55 éves Johnsont vasárnap este vitték be a St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, és betegségének egyes tünetei tíz nap elkülönítés után sem múltak.

A Downing Street hétfőn késő este jelentette be, hogy Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, miután állapota romlott.

Az intenzív kezelés kezdete óta elhangzott hivatalos tájékoztatások rendre hangsúlyozták, hogy Johnson a rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorul semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nincs tüdőgyulladása.

A Downing Street szerda esti tájékoztatóján hangzott el először, hogy a miniszterelnök állapota javulásnak indult; az addigi tájékoztatások stabil állapotról szóltak.

Johnson szóvivőjének csütörtöki első nyilatkozata úgy hangzott, hogy a javulás azóta is folyamatos; a miniszterelnöki hivatal nem sokkal később tudatta, hogy a kormányfő már nem szorul intenzív kezelésre.

 

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink