Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Koronavírus: 1 millió eurót ad Soros György Budapestnek

Létrehozva:

Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

Az üzletember szülővárosát támogatja a pénzzel, különösen a szegényeket segítené szorult helyzetükben. Karácsony Gergely szerint a pénz nagy segítség lesz a fővárosnak.

A Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió eurót adományoznak Budapestnek a koronavírus elleni küzdelemre, közölte Soros György. A milliárdos úgy látja, „A világjárvány nem ismer határokat: sem országok, sem emberek között. Mindannyian veszélyben vagyunk. Sokakat azonban különösen fenyeget a járvány: a sokszor zsúfolt idősotthonok lakóira és a hajléktalanokra gondolok, akik között sok az időskorú. Akik most elvesztik a munkájukat, a munkásszállók törékeny biztonságát, szintén hajléktalanná válhatnak, ahol a tömeges fertőzés esélye igen magas”, áll a közleményben.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a Facebookon kommentálta az adományozás tényét: „Az adományt a fertőzés elleni védekezéshez szükséges eszközökre, továbbá a kerületi járóbeteg- és alapellátásban dolgozó orvosok és ápolók, valamint a szociális intézményeink munkatársainak vírustesztelésére szeretnénk fordítani.” Úgy látja a pénz nagy knnyebbséget jelent az önkorményzatnak, és „jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek”. Az adomány felhasználása transzparens lesz, minden beszerzés nyilvános lesz, ígéri a főpolgármester.

Legnépszerűbb cikkeink