Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magyar győzelem párosban

Létrehozva:

Stollár Fanny és Mihaela Buzarnescu nyerte a páros versenyt a 235 ezer dollár (71,6 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán a Római Teniszakadémián. Egyesben az első helyen kiemelt Julija Putyinceva győzött.

Stollár és Buzarnescu párosa a vasárnapi döntőben 35 perc alatt jutott játszmaelőnyhöz úgy, hogy miközben háromszor elvesztette adogatójátékát, az Aliona Bolsova, Tamara Korpatsch spanyol, német kettős négyszer nem tudta hozni a sajátját.

Az ellenfélnek a folytatásban sem ment a játék irányítása, ennek eredményeként csakhamar 3:0-ra vezettek Stollárék. Ezután viszont az ellenfél brékelt, majd a saját adogatását is hozta, ezzel szorosabb lett az állás. A mieink azonban 3:1 után már végig megőrizték előnyüket, és 1 óra 15 perc alatt nyertek.

Az egyesben a selejtezőben kiesett Stollárnak ez volt az ötödik WTA-döntője párosban, és a 2018-as budapesti fedettpályás viadal megnyerése után második tornagyőzelmét aratta.

„Először is köszönöm a partneremnek, hogy végigjátszotta velem ezt a tornát” – mondta a díjátadón a magyar játékos utalva arra, hogy a tokiói olimpián is szereplő Buzarnescunak fontos volt, hogy szombaton rendezték a döntőt.

A magyar játékos külön kiemelte, hogy számára nagyszerű volt a budapesti viadal, nagyon jó volt a hazai közönség előtt játszani.

Az egyest az első helyen kiemelt Julija Putyinceva nyerte, miután a vasárnapi döntőben könnyedén legyőzte az ukrán Anhelina Kalinyinát.

Az elődöntőben Gálfi Dalmát búcsúztató kazah játékos – aki 42. a világranglistán – a finálé egyértelmű esélyeseként lépett pályára az Asbóth József Stadionban. A korábban a rangsor 27. helyen is megfordult favorit korábbi egyetlen trófeáját 2019-ben szerezte Nürnbergben, ugyancsak salakon.

A túloldalon a WTA-rangsorban karriercsúccsal 95. Kalinyina eddigi legnagyobb eredménye az volt, hogy idén a selejtezőből indulva bejutott a Roland Garros második fordulójába úgy, hogy legyőzte a háromszoros Grand Slam-tornagyőztes német Angelique Kerbert. A 24 éves ukrán 

már 11 mérkőzés óta volt veretlen, a múlt héten egy franciaországi ITF-viadal döntőjében éppen Gálfi Dalmát győzte le.

A moszkvai születésű és Floridában élő Putyinceva – aki 2012-ben lett oroszból kazahhá – esélyeshez méltón, két brékkel kezdett, és bár ellenfele ezekből egyet ugyan visszavett, de háromnegyed óra elteltével a három Grand Slam-negyeddöntővel büszkélkedő Putyinceva játszmaelőnybe került.

A folytatásban Kalinyina teljesen elvesztette a fonalat, rengeteget hibázott, sorra vesztette el a játékokat, és végül már a pályát is alig találta el. A váratlanul egyoldalú finálé 1 óra 10 percig tartott.    

 

WTA-torna, Római Teniszakadémia

Egyes, döntő: Julija Putyinceva (kazah)–Anhelina Kalinyina (ukrán) 6:4, 6:0.

Páros, döntő: Stollár Fanny, Mihaela Buzarnescu (magyar, román)–Aliona Bolsova, Tamara Korpatsch (spanyol, német) 6:4, 6:4.

mti/ph

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink