Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Karácsony Gergely szerint nem indokolt Kiss László előzetes letartóztatása

Létrehozva:

Karácsony Gergely szerint állítólag egy fideszes politikust is megvádoltak az ügyben, és feltette a kérdést, hogy azt miért nem írta meg az ügyészség?

Karácsony Gergely főpolgármester vendég volt csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című adásában, ahol az óbudai DK-s polgármester, Kiss László ügyéről is kérdezték.

„Én nem tartom indokoltnak ezt az előzetes letartóztatást, ezért nem tartunk még itt”

– válaszolta Karácsony Gergely.

A főpolgármester úgy fogalmazott:

„Én az ügyészség függetlenségében egy kicsit sem bízom, a bíróságéban tudok bízni, egyelőre nem tudjuk azt, hogy ezek a vádak bármilyen szempontból köszönőviszonyban vannak-e a valósággal. Nyilván én abban tudok hinni, hogy a bíróság nem ítél el senkit Magyarországon koholt vádak alapján.”

A főpolgármester most először szólalt meg Kiss László óbudai polgármester ügyével kapcsolatban

Mint mondta, annyit tudunk, hogy „van egy vádalkuban tett vallomás, amiről nem tudunk mást, és én abban óvatos lennék, hogy a jogállam apró kis szeletét, a bíróság döntéseit politikusok átvegyék azzal, hogy ítéletet hirdetnek.”

Karácsony Gergely ugyanakkor felvetette azt is, hogy állítólag egy fideszes politikust is megvádoltak az ügyben, azt miért nem írta meg az ügyészség?

Mint ismert, Kiss Lászlót augusztus közepén gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség. Kiss Lászlót azzal gyanúsítják – írták a közleményben –, hogy a 2019. októberi polgármesterré választása után megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak az önkormányzattól, amiért cserébe neki és további, az önkormányzatnál dolgozó személyeknek pénzt kell visszafizetni.

(Fotó: Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere sajtótájékoztatót tart. Budapest, 2020.01.29. Fotó: Bielik István)

Legnépszerűbb cikkeink