Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

OMSZ: 10 éves kislány vált hőssé a fővárosban

Létrehozva:

Igazi hőssé vált egy 10 éves kislány a fővárosban. A Ramira és öccsére vigyázó nagypapa rosszul lett, ám a kislány gyorsan lépett. Az Országos Mentőszolgálat egysége így hamar a helyszínre tudott érni.

Az Országos Mentőszolgálat posztjából kiderült: a két gyermekre a nagypapájuk vigyázott otthon, amikor az idős férfi rosszul lett.

„Nagypapája vigyázott a 10 éves Ramira és kisöccsére, mikor a gyermekek arra lettek figyelmesek hogy a papa furcsán viselkedik. Az idős férfi zavartan viselkedett, összefüggéstelenül beszélt és arca aszimmetrikussá vált. A bátor kislány azonnal felhívta anyukáját, aki munkahelyéről beszélt néhány szót a nagypapával, aki ekkor már ismét teljesen normálisan viselkedett, így végül letették a telefont. Néhány perc múlva azonban a beteg erős fejfájásra panaszkodott és korábbi tünetei is újra jelentkeztek. Ekkor a kislány ismét édesanyja számát tárcsázta, aki ekkor azonnal hazaindult és értesítette a mentőket.”

– olvasható a bejegyzésben.

Mint kiderült, Rami jogosan féltette papáját, helyszínre érkező bajtársaink gyors helyszíni ellátást követően végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, ahol átmeneti agyi keringészavarral kezdték meg kezelését.

(fotó: Merész Márton)

Legnépszerűbb cikkeink