Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Még mindig rossz a János Kórház klímája

Létrehozva:

Már egy hónapja rossz a János kórház ortopédiájának klímája, ezért máshol kell műteni a betegeket. A kormány szerint ugyanakkor „a magyar kormány ennek megfelelően gondosan felkészült erre a szezonra”.

Több mint egy hónap alatt sem tudták megjavítani a klímát a János kórház ortopédiáján, ezért egy másik épületben műtik a betegeket – közölte az egészségügyi államtitkár az RTL Híradóval.

Takács Péter a napokban személyesen ellenőrzi a kórházak hűtőberendezéseit, ám elmondása szerint a mostani hőhullámban egyelőre még nem történt rendkívüli eset.

Az egészségügyi államtitkár egyébként kedden az Országos Onkológiai Intézetben is járt, ahol újságíróknak azt mondta: a kiugróan magas hőmérsékletű napokra az egészségügyi ellátórendszernek fel kell készülnie, ami nemcsak ezt az ágazatot, hanem az energia- és iparpolitikát is érintő kérdés, írja az MTI.

Takács Péter szerint a magyar kormány „ennek megfelelően gondosan felkészült” erre a szezonra, ettől függetlenül nem zárható ki, hogy a legnagyobb gondosság mellett is adódnak meghibásodások, amire azonban az egészségügyben dolgozók fel vannak készülve.

Patócs Attila, az OOI orvosigazgatója is arról beszélt, hogy a hőhullámos időszakok mindenkinek nagy megterhelést jelentenek, de ez különösen igaz az onkológiai betegséggel küzdő, legyengült immunrendszerű betegeknek.

Mint mondta, a hazai onkológiai ellátás a legjobban szervezett a régióban, azonban ha üzemzavar van, azt az ellátó jelzi, a népegészségügyi központ pedig egy másik kórházat jelöl ki a beteg ellátására. Ez igaz a tervezett nyári karbantartások idejére is.

Hozzátette: intézetükben a nyári időszak ellenére sincs kevesebb beteg, és a nagy meleg miatti kihívásoknak a közüzemi szolgáltatókkal együtt igyekeznek maximálisan megfelelni.

(Kiemelt kép: Pesti Hírla archív)

Legnépszerűbb cikkeink