Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Budapest legdrágább környékei

Létrehozva:

Keresletcsökkenés figyelhető meg 2023 első felében az ingatlanpiacon, sőt, már enyhe mértékű csökkenés is megfigyelhető, árulta el Lipták Zsuzsa, az OTP Otthonmegoldások vezérigazgatója a Jazzy Rádió Business Class című reggeli műsorának.

Továbbra is Budapest belvárosában található a legtöbb olyan közterület, ahol a legdrágább az átlagos ingatlan-négyeztméterár, de a III. kerületben is vannak különösen értékes ingatlanok, árulta el Lipták Zsuzsa, az OTP Otthonmegoldások vezérigazgatója a Jazzy Rádió Business Class című reggeli műsorának.

A legdrágább utcák listáján így vezet az I. kerületi Orom utca, és az V. kerületi Kossuth Lajos tér, de Óbudán és a 11. kerületben is vannak kiemelt közterületek, mondta el. Továbbra is a rekordmértékű, közel 2,5 millió forint / négyzetméter kategóriába esik az Andrássy út, és az Opera körüli utcák, illetve a 12. kerület is.

Budapest legdrágább kerületei 2023 januárjában. Ábra: OTP Jelzáloghitel

Lipták közölte, az olló ugyan zárul, de a vidéki négyzetméterárak továbbra is jelentősen elmaradnak, ott az 1 millió forintos átlagos négyzetméterár a jellemző. Lipták arra is felhívta a figyelmet, hogy a kínálati oldal áraiban ez még éppen nem látszik, de a lakások iránti kereslet 2023 januárjában érezhetően elkezdett csökkenni. Ez a trend folytatódhat.

Az eladóknak arra is érdemes figyelni, hogy mind a befektetői, mind pedig a lakossági oldalról növekszik az ingatlanok energiahatékonysága mint alapvető elvárás, elsősorban a jól szigetelt és korszerű fűtéssel rendelkező ingatlanokat keresik a vevők.

(Kiemelt kép: Pesti Hírlap archív)

 

Legnépszerűbb cikkeink