Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Aki Orbánt sértegeti, a magyarokat sértegeti

Létrehozva:

Az Egyesült Államok legnézettebb politikai tévéműsorában szerepelt magyar idő szerint péntek hajnalban Orbán Viktor miniszterelnök.

Ahogy a Telex írja, a műsor házigazdája, az összeesküvés-elméletektől és rasszista uszítástól sem visszariadó Tucker Carlson a hét elején érkezett Magyarországra, hogy dokumentumfilmet forgasson a magyar kormány bevándorláspolitikájáról és az ország történelméről.

Az első téma a bevándorlás volt. Orbán elmondta, hogy a 2015-ös migránsválság idején szerinte az egyetlen észszerű döntést választottak, amikor Nyugat-Európával szemben nemet mondott a bevándorlásra.

Mint magyarázta, nem engedhette meg, hogy idegenek bármiféle ellenőrzés nélkül átlépjék a határt. „Meg kell mondani nekik, hogy »fiúk, álljatok meg, ha át akarjátok lépni a határt, vagy be akartok vándorolni az országba, van egy jogi procedúra, amit végig kell csinálnunk«”  – fogalmazott Orbán.

A folytatásban a miniszterelnök elpanaszolta, hogy szerinte azért támadják külföldön, mert úgy döntött, hogy nem szeretne új fejezetet nyitni az ország történelmében, nem szeretne egy posztkeresztény, posztnacionalista társadalmat, és nem szeretné, ha különböző közösségek keveredhetnének az ország eredeti lakóival. „Úgy kezelnek, mintha én lennék az Európai Unió fekete báránya” – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Joe Biden amerikai elnök a tavaly novemberi elnökválasztás előtt „totalitárius gazembernek” nevezte őt a lengyel miniszterelnökkel és a belarusz elnökkel együtt, úgy reagált: „ez személyes sértés a magyarokkal szemben, de mivel az Egyesült Államok elnökéről van szó, nagyon szerénynek és tisztelettudóknak kell lennünk”. Ezután még megjegyezte, hogy a politikai véleménykülönbségek ellenére igyekeznek fenntartani a jó kapcsolatokat.

Az interjú végén szóba került jövő évi választás és az ellenzéki összefogás is. A lelkes trumpista Carlson azzal kezdett, hogy furcsállja, hogy az amerikai baloldal az ellenzéket támogatja, mire Orbán elmondhatta, hogy évekkel ezelőtt nem gondolta volna, hogy a „volt kommunista politikai erők és az antiszemita jobboldal koalícióra lép”, és hogy meglepte, hogy a nemzetközi közösség mindezt „könnyen befogadta”.  

(telex/ph)

(Kiemelt kép: TUCKER CARLSON – TWITTER)

Legnépszerűbb cikkeink