Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Földrengés volt Indonéziában

Létrehozva:

Forrás: Unsplash/Sunyu Kim

Erős, 6,2-es erősségű földrengés pusztított az indonéziai Szulavézi-sziget (Celebesz) nyugati részén – számoltak be hírügynökségek pénteken.

Legalább hét ember meghalt, több százan pedig megsérültek a Nyugat-Szulavézi tartományban – derült ki a helyi katasztrófavédelem tájékoztatójából. A földmozgás házak tucatjait döntötte romba, közte a tartományi kormányzó hivatalát. A térségben összeomlott egy kórház épülete, sokan a romok közé szorultak. Több mint kétezer ember vált hajléktalanná.

A katasztrófavédelem által közreadott videón az volt látható, hogy egy segélyért kiáltó kislányt igyekeznek kiemelni egy épület romjai közül. A felvételen egy férfi hangja hallható, aki azt mondja, hogy négy ember van az épületben, de nincsenek eszközeik kimentésükre.

A helyi szeizmológiai intézet tájékoztatása szerint a rengés epicentruma Majene kerülettől hat kilométerre, mintegy 10 kilométeres mélységben volt.

Az első rengést nem sokkal később 5,9-es erősségű földlökés követte ugyanezen terület közelében. A természeti katasztrófa három helyen földcsuszamlást idézett elő.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink