Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

A Lánchíd felújításának közbeszerzését a Transparency International figyeli

Létrehozva:

A főváros minden eszközzel el akarja kerülni a túlárazást, jelentette ki a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megbízta a Transparency International (TI) Magyarországot a Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzési eljárás monitorozásával – tájékoztatta a BKK szerdán az MTI-t.

    A közlemény szerint a TI bevonása hozzájárul ahhoz, hogy a közbeszerzési eljárás és az ajánlatot tevők közötti verseny „minél nyíltabb, átláthatóbb és tisztességesebb legyen”.

    A fővárosi önkormányzat és a BKK célja az volt, hogy minél több szereplő vegyen részt az eljárásban. A TI jelenléte további biztosítékot jelent az ajánlattevők közötti verseny tisztaságára, a transzparens közbeszerzésre – olvasható a közleményben.

    „A megállapodáshoz az ajánlattevők önként csatlakozhatnak, ezzel vállalva a tiszta versenyt, amely a tapasztalatok szerint jótékony hatással van a beadott árajánlatokra is” az önkormányzat és a BKK „minden rendelkezésére álló eszközzel igyekszik elkerülni, hogy túlárazott ajánlatokkal jelentkezzenek a felújítási munkára” – fogalmaztak.

    Hozzátették: a TI közbeszerzéssel kapcsolatos jelentései nyilvánosak lesznek a szervezet honlapján és a Lánchíd felújításával kapcsolatos tudnivalókat összefoglaló ezen az oldalon.

    Felidézték: a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzés részvételi szakasza október elején zárult le, a BKK mind a négy jelentkezőt felkérte ajánlattételre. Jelenleg a tender ajánlattételi szakasza zajlik, a gazdasági szereplőknek október 28-áig kell benyújtaniuk első ajánlatukat. Kedvező ajánlatok esetén a BKK jövő februárban köthet szerződést a leendő kivitelezővel. „Magyarország szimbólumának” felújítása márciusban kezdődhet el, ha a kormány is biztosítja az ígért támogatást – írták.

    A megújult Lánchidat az előzetes ütemezés alapján 2023-ban vehetik birtokba a közlekedők.

Legnépszerűbb cikkeink