Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Fidesz vesztét a belterjesség okozhatja Lázár szerint

Létrehozva:

A mára magát csak negyedvonalbeli fideszes politikusnak nevező egykori miniszter szerint a Fidesz nekilát a hibák kijavításának, ha nyer 2022-ben.

Orbán Viktor rajta kéri számon mások vereségét is, mondta el Lázár János a Válasznak adott interjújában, de szerinte ez csak annak köszönhető, hogy Orbán a nehezített pályára teszi azokat, akikhez kötődik. Lázár amúgy negyedvonalbeli Fidesz-politikusnak mondja magát („A  kudarcok hatására változik az ember”), és azt is mondja, barátja, a Spéder Zoltán üzletember elleni fideszes támadássorozat erős motivációt adott neki, hogy otthagyja a kormányzatot. 

Szerinte a Fideszben sokan rosszul vonták le a következtetést, hogy csak a kommunikációval is lehet nyerni, és ezzel Rogán Antal térnyerésére is utal. „Még ma sem lehet a világban kizárólag kommunikációval hatalmon maradni. Aki így gondolja, az homokra épít várat. Nincs könnyebb út: a kommunikáció mögött szakpolitika is kell, hétköznapi aprómunka és mérhető teljesítmény.”

Lázár nem tagadja, hogy a borsodi választás előtt a Fidesz krumplitól a laptopig osztogatott, „a Fidesz is ugyanolyan tömegpárt, mint bármelyik Európában”.  Paks II szerinte jó döntés volt, mert a szuverenitást szolgálja. Kína felé azonban hiba túlságosan nyitni. Szerinte mentalitásprobléma, hogy amikor a Strabagnak volt 600 milliárdos bevétele, az senkit sem zavart, amikor Szijj Lászlónak vagy Mészáros Lőrincnek, akkor meg igen.

Azért kapott pénzt rögtön a teniszszövetségi feladatokra, a pénzügyek rendbetételére, mert Orbán tudja, ha odaadja a pénzt, Lázár el fogja végezni a munkát. 

Lázár azt gondolja, a médiának nemzeti kézben kell lennie, ez a szuverenitás kulcsa. 

Szijjártó jachtozásával kapcsolatban megjegyzi, ha a Fidesz nyer 2022-ben, nekilát a hibák kijavításának. Ugyanakkor úgy látja, a belterjesség lehet a Fidesz veszte, ha hagyná, hogy beszűküljön a bázisa. 

Legnépszerűbb cikkeink