Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szoboszlai Dominikot dicséri egy holland futballportál

Létrehozva:

Fotó: Lakos Gábor

A közeljövő világklasszis labdarúgóit bemutató sorozatának legfrissebb epizódjában Szoboszlai Dominikről, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályásáról ír a holland futballportál, a Voetbalzone.

A portál a közeljövő valószínű világklasszisait bemutató sorozatában (Toppers van Morgen) kedden Szoboszlai Dominik került sorra, „akinek nevét kirakva kiváló pontszámot érünk el a Scrabble nevű társasjátékban, és akiért hatalmas pénzt kasszírozhat majd a Red Bull Salzburg, ha az idény végén eladja”.

A holland portál egyetért Jesse Marschsal abban is, hogy Szoboszlai „Kevin De Bruyne-féle játékmester”. 

„Úgy átlátja a játékot, mint senki más, a mélységi indításai egészen kiválóak” – olvasható a cikkben, amely a FootballCritic adataira hivatkozva elsősorban abban látja a magyar játékos értékét, hogy a legjobb 21 éven aluli labdarúgók nemzetközi mezőnyében – ahol az ilyesmi nem magától értetődő – teljesítménye a leginkább kiegyensúlyozottak közé tartozik.

Korosztálya pillanatnyi FootballCritic-formarangsorában Erling Haaland, Jadon Sancho és Alphonso Davies után ő a negyedik, ami pedig a tágabb merítést illeti, a játék minden elemét összesítő közelmúltbeli (az elmúlt néhány hónapot jellemző) mutatói nagyjából egy szinten vannak olyan befutott ászokéival, mint Ángel Di María, Jack Grealish és Lorenzo Insigne.

A karrierjét rendkívül tudatosan építő magyar játékos futballja remekül érvényesülne a német Bundesligában – jegyzik meg. 

Persze van még miben javulnia – a fejjátéka mellett említik, hogy meg kell tanulnia minden esetben a leghasznosabb megoldást előnyben részesíteni a leglátványosabbal szemben.

(A Nemzeti Sport nyomán)

 

Legnépszerűbb cikkeink