Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Rekordösszegért igazol Lipcsébe Szoboszlai

Létrehozva:

Szoboszlai Dominik minden idők legdrágább magyar labdarúgójaként a Red Bull Salzburg csapatától a német Bundesligába, az RB Leipzigbe szerződik – tudta meg az index.hu. Menedzsere, Esterházy Mátyás már Lipcsében tartózkodik, csütörtökön meglesz az orvosi vizsgálat, legkésőbb délután hivatalosan is bejelentik a transzfert.

Legelőször Fabrizio Romano, az átigazolási ügyekben mértékadó olasz újságíró jelentette, majd a német Sky, az rblive.de és a skysportaustria.at is megerősítette, hogy Szoboszlai Dominik, az RB Salzburg húszéves, 12-szeres magyar válogatott középpályása már Lipcsében tartózkodik az orvosi vizsgálaton, és befejezett tény, hogy 2025-ig szóló szerződést ír alá az RB Leipzighez, a német Bundesliga egyik élcsapatához. Szoboszlai ára 20 és 25 millió euró között van, plusz még különféle bónuszok is járulnak az összeghez. Ezzel Szoboszlai minden idők legdrágábban elkelt magyar labdarúgója. 

A szerződés 2025-ig szól, Szoboszlai új klubjában január 9-én mutatkozik be a Borussia Dortmund elleni hazai rangadón. 

A hírek szerint Julian Nagelsmann edző személye is döntő volt Szoboszlai Lipcsébe szerződésében. 2012 óta ő a 18. salzburgi játékos, aki Lipcsébe szerződik. 

A Leipziger Volkszeitung egyenesen úgy minősíti Szoboszlai átigazolását, hogy a Jézuska egy héttel a vártnál korábban érkezett meg Lipcsébe, Európa egyik legkeresettebb fiatal játékosának megszerzése a Bayern München, az Arsenal, a Real Madrid és a Milan orra elől valóságos ajándék a szászországi klubnak. Szoboszlai a január másodikai, Stuttgart elleni idegenbeli meccsen még nem léphet pályára, mivel a téli átigazolási ablak csak éppen azon a napon nyílik ki – írja a lap. 

Legnépszerűbb cikkeink