Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megjelent a koronavírus a XII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Pixabay

Több csoportot is be kellett zárni, miután több dolgozó is elkapta a fertőzést. A gyerekek járványügyi megfigyelés alá kerültek.

A Zugligeti bölcsődében egy csoportot kellett bezárni. Egy gyermeknevelőnek pozitív lett a koronavírustesztje, a vele egy csoportban dolgozók és tíz gyermek pedig járványügyi megfigyelés alá került, számol be a hvg.hu a XII. kerület közlése alapján.

 

A Városmajori óvodában jelenleg rendkívüli szünet tartanak. A Csermely Tagóvoda október 11-ig, a székhelyóvoda október 18-ig tart zárva, a szünet elrendelésének oka az, hogy a Csermely Tagóvoda egyik csoportjában egy dolgozó, a másik csoportban egy gyermek fertőződött meg a vírussal. A Városmajor utcai székhelyen két dolgozónak pozitív lett az eredménye.

Az Orbánhegyi Óvodák tagóvodájában két dolgozónál mutattak ki fertőzést, ők ugyanabban a csoportban dolgoznak, az idejáró gyerekek ezért legkorábban október 12-én mehetnek óvodába.

A KIMBI Óvodában egy dolgozó igazoltan fertőzött. A csoportok elkülönítése itt is megoldható, így csak egy csoportban van szünet – járványügyi megfigyelés idejére – október 16-ig.

Az önkormányzat biztosítja az óvodákba kijáró, SNI ellátásban résztvevő gyógypedagógusok és szakszolgálati munkatársak tesztelését is. Mint írják, az e héten esedékes szűrésen derült ki az egyik utazó gyógypedagógusról, hogy pozitív lett a PCR teszt eredménye. Ő tünetmentes, de mivel az eredmény megérkezése előtt 3 óvodában öt gyermekkel került kapcsolatba, így a gyerekek is járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Legnépszerűbb cikkeink