Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szlovák bűnbanda forgatta fel Varga Judit sátrát

Létrehozva:

Végül Nyúlon kapták el őket.

„Magyarország csodái: kenutúra a Szigetközben; kifogtuk a dunai aranyhalat, kívántunk hármat és visszadobtuk” – idézi Varga Judit posztját a Blikk. A lap megtudta, hogy a dunai kempingezésük alatt besurranó tolvajok pénzt és értékeket loptak sátrukból.

A Blikknek a környéken megerősítették, hogy Varga Ásványrárón kempingezett férjével és három gyermekével. Rutinos túrázóként egy fa közelében állították fel sátrukat, napközben pedig élvezték a víziparadicsom adta lehetőségeket. Az igazságügyi miniszter eközben a sátra mellől még rádióinterjút is adott. Miközben bebarangolták a Szigetközt, az egyik visszaérkezéskor szembesültek azzal, hogy idegenek jártak a sátrukban.

„Bár nem került nyilvánosságra, a faluban azóta híre ment, hogy a miniszter sátrából értékeket loptak, de másokat is megkárosítottak a kempingben” – mondta a Blikknek egy névtelenséget kérő helybéli. Hamar kiderült, egy szlovákiai bűnözőcsoport áldozatai lettek.

A rendőrség korábban arról számolt be, hogy véget vetettek annak a lopássorozatnak, amit több megyét érintően követett el egy szlovák bűnözőcsoport kempingekben, panziókban, vendégházakban megszálló vendégek sérelmére. Pénzt, illatszereket, ruházati termékeket, elektronikus berendezéseket, számítógépeket, parfümöket, táskákat zsákmányoltak.

A nyomozásban egy szlovák rendszámú jármű és néhány olyan személy került látókörbe, akik ezzel a gépjárművel több helyszínen is jelen voltak. Az elkövetőkön végül a Győr melletti Nyúlon ütöttek rajta. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette: a rendőrök lopás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt öt férfit fogtak el.

Legnépszerűbb cikkeink