Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Letartóztatták John McAfee kiberbiztonsági szakértőt

Létrehozva:

Letartóztatták Spanyolországban John McAfee amerikai kiberbiztonsági szakértőt adócsalás és megtévesztés vádja miatt, a férfit kiadják az Egyesült Államoknak.

 

Mind az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC), mind az amerikai igazságügyi minisztérium hétfőn jelentette be, hogy feljelentést tett a férfi ellen. McAfee-n kívül vádat emeltek testőre ellen is.

    Az igazságügyi tárca adócsalás miatt, illetve amiatt akar eljárást indítani a férfi ellen, mert a vád szerint szándékosan nem nyújtotta be az adóbevallását 2014 és 2018 között, a SEC pedig azzal vádolja a férfit, hogy bizonyos kriptovalutákat reklámozott Twitter-követőinek, miközben nem árulta el, hogy több millió dollárt fizettek neki ezért.

    McAfee-ra több év börtönbüntetés vár abban az esetben, ha elítélik. Az adócsalásra vonatkozó vádak egészen júniusig nyúlnak vissza, csak most hozták őket nyilvánosságra.

    McAfee a nyolcvanas években alapította a nevét viselő kiberbiztonsági céget, a kilencvenes években azonban kiszállt belőle. A férfi 2012-ben a lapok címlapjára került, miután a hatóságok keresték őt szomszédjának megölése miatt Belize-ben. Miután sikerült megszöknie a dzsungelen keresztül, McAfee visszatért az Egyesült Államokba, és elindult az amerikai elnökválasztáson.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink