Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Legalább 25 ember eltűnt egy mediterrán viharban

Létrehozva:

A nizzai polgármester szerint emberemlékezet óta a mostani a legsúlyosabb áradás. Volt, ahol négyhavi csapadék esett egyetlen nap alatt. Észak-Olaszországban utakat és hidakat is elöntött a víz.

Legalább ketten meghaltak, és több mint 25 ember eltűnt, miután lecsapott az Alex nevű vihar Franciaországra és Olaszországra – írja a BBC. A heves esőzések áradásokat okoztak, Nizza polgármestere szerint emberemlékezet óta nem volt ennyire súlyos vihar a városban. A környékbeli falvakban is súlyos károkat okoztak az áradások.

Észak-Olaszországban több folyó is kilépett a medréből, utakat és hidakat öntött el a víz. Az egyik olasz áldozatot, egy 30 év körüli férfit az autójával együtt sodorta el a víz Piemont régióban. Több falut teljesen elzárt a külvilágtól a víz, több száz fős mentőcsapatok próbálnak bejutni, hogy segítsenek. 17 ember eltűnt az ország északnyugati részén, köztük van az a négy német turista is, akik egy hegyi túrára indultak.

Franciaországban nyolc ember tűnt el. Christian Estrosi, Nizza polgármestere helikopterről mérte fel a kárt, és becslései szerint 100 ház rongálódott meg a viharban. A Météo-France szerint volt, ahol 450 mm eső esett 24 óra alatt, ez alapesetben négyhavi mennyiség.

Legnépszerűbb cikkeink