Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Orbán úgy látja, talán már idén elkészülhet a vakcina

Létrehozva:

Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorában adott interjút, ahol a gazdaságról, az egészségügyről és a koronavírus elleni vakcináról is beszélt.

Kiemelte, hogy a járvány felszálló ágban van, és az idősek védelme továbbra is fontos. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az egészségügyre nagy nyomás nehezedik most, és fog még a következő hónapokban. Elmondta, hogy folyamatosan járja a kórházakat, és úgy látja, mindenhol van elég eszköz, valamint orvos és nővér, bár tudja, hogy jobb lenne még több. Arról is beszélt, hogy ahol kevés az ember, azt átcsoportosítással oldják meg, bár tisztában van vele, hogy nem könnyű azoknak, akik erre a pár hónapra egy másik városba kénytelenek áttelepülni, hogy az ottani kórházban dolgozzanak.

A koronavírus elleni védőoltás kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy most azért választottak más védekezési stratégiát, mint tavasszal, mert közelebb állunk ahhoz, hogy legyen vakcina. Hozzátette, ez legkésőbb a következő év közepén meglesz, de az amerikaiak azt mondják, talán már idén év végén. Az orosz vakcinával óvatos a kormány, mert nem fogadta el a WHO. 

Beszélt a munkahelyek biztosításáról is, ezekre három verziójuk van:

  • segíteni kell a vállalkozókat, hogy munkát tudjanak adni,
  • ki kell alakítani, hogy az állam is fel tudjon venni alkalmazásba embereket,
  • legvégső esetben pedig a közmunka jelentheti a megoldást. 

Hozzátette, hogy több ember dolgozik most Magyarországon, mint márciusban. 

 

Legnépszerűbb cikkeink