Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Magyar Képzőművészeti Egyetem is lezárta az intézményt

Létrehozva:

Forrás: Távozó Indexesek Facebook

Egyelőre csak szimbolikusan tették mindezt, hogy kifejezzék nemtetszésüket a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításával kapcsolatban. 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem doktori hallgatói szerda délután egy spontán szolidaritási akcióban piros-fehér szalagokat feszítettek ki az egyetem több épületének bejárata elé – írják a Távozó Indexesek Facebookon

A helyszínen lévő képzős egyetemisták közül Hevesi Nándor azt mondta, hogy egyelőre csak szimbolikusan „zárták le” az épületet, ezzel csatlakozva a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóihoz, akik hétfőről keddre virradóra blokád alá vonták az SZFE épületét. A doktori hallgatók megfogalmaztak egy nyilatkozatot is, amihez több tanáruk is csatlakozott. Ebben azt írják, hogy a „leghatározottabban elítélik” az SZFE egyetemi autonómiájának megszüntetését. Szerintük a szabad oktatás és kulturális élet „mindannyiunk közös ügye, ezért sürgetjük az egyetemi és kulturális élet szereplőinek szerveződését és közös fellépését”.

A nyilatkozat teljes szövege: 

Szolidaritás a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett

Alulírottak, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának jelenlegi és volt hallgatói és oktatói szolidaritásunkat fejezzük ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és tanáraival. A leghatározottabban elítéljük az SZFE egyetemi autonómiájának megszüntetését. A szabad oktatás és kulturális élet mindannyiunk közös ügye, ezért sürgetjük az egyetemi és kulturális élet szereplőinek szerveződését és közös fellépését.

Az aláírók névsora ide kattintva olvasható.

Legnépszerűbb cikkeink