Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Szoborrongálások – Lángra kapott a first lady hátulja

Létrehozva:

Melania Trump szobra Sevnicában - New york Post

Felgyújtották a Melania Trumpot ábrázoló, fából készült életnagyságú szobrot, amelyet tavaly állítottak az amerikai elnök feleségének szlovéniai szülővárosában, Sevnicában.

Melania Trumpnak tavaly nyáron állítottak szobrot Sevnicában. A kék ruhát és magas sarkú cipőt viselő first ladyt ábrázoló alkotás azonban nem igazán nyerte el a szlovének tetszését. A szobrot Brad Downey amerikai művész álmodta meg, de egy szlovén szobrász készítette el motoros fűrésszel. Az alkotást a közösségi médiában madárijesztőnek is nevezték, de voltak, akik azért bírálták, mert szerintük a szobor inkább Szűz Máriára hasonlít, mint Melania Trumpra. A helyi tévé beszámolója szerint nem lehet tudni, hogy politikai vagy művészeti tiltakozásként gyújtották-e fel a faszobrot.

Az év elején szintén felgyújtották és porig égették a Donald Trump amerikai elnököt ábrázoló hatalmas, fából készült szobrot, amelyet a szlovéniai Moravcéban emeltek. A csaknem nyolc méter magas szobor a New York-i Szabadság-szoborhoz hasonló testhelyzetben ábrázolta a jellegzetes hajviseletű, kék öltönyben, fehér ingben és vörös nyakkendőben pózoló Trumpot. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink