Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Szlovákiát nem érdekli a többi ország: fenn akarják tartani a szigorú határellenőrzést

Létrehozva:

A letkési határátkelőhely / Forrás: Wikipedia

Akkor is marad a határzár, ha más európai országok már fokozatosan újranyitni akarnak – jelezte a szlovák kormány vasárnap.

„Reménykeltő a helyzet a korlátozások jelentős lazítása szempontjából, de a lezárt határok jelentette védőfal kapcsán nagyon óvatosnak kell lennünk” – írta Igor Matovic szlovák kormányfő a Facebook-oldalán az MTI szerint. A szlovák hatóságok szombat este cáfolták, hogy az osztrák-szlovák határ megnyitására készülnének, miután az ORF osztrák televízió híradásában tévesen azt állította: Szlovákia és Csehország egyoldalúan megnyitja az osztrák határszakaszát, miután Ausztria bejelentést tett a határellenőrzések enyhítéséről.

Ausztria Németországgal és Svájccal már megegyezett arról, hogy enyhíti az ellenőrzéseket közös határszakaszukon, és hasonló lépéseket kezdeményezett más olyan szomszédos országokkal, amelyekben – például Szlovákiában és Csehországban – alacsony a fertőzöttség aránya.

Szlovákiában kevesebb mint 1500 fertőzöttet diagnosztizáltak, és 28 ember halt bele a koronavírus okozta betegségbe. Ezeket a kedvező adatokat a szlovák kormány a radikálisan szigorú járványellenes óvintézkedéseknek tudja be, és ezért továbbra is ragaszkodik az ország elszigeteléséhez.

Legnépszerűbb cikkeink