Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

1763 aktív fertőzött van az országban

Létrehozva:

A májusi szintre emelkedett vissza a járványgörbe az utóbbi néhány napban. Az új fertőzöttek többsége budapesti.

Vasárnap 178 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel 1763-ra emelkedett az aktív betegek száma Magyarországon – írja a koronavirus.gov.hu. Az új betegek közül 97-en a fővárosban élnek, a második legfertőzöttebb régió jelenleg Hajdú-Bihar megye, ott 13 új beteget azonosítottak. Egy 68 éves krónikus beteg is életét vesztette, összesen 615-en haltak bele a COVID19 betegségbe az országban.

Másfél hónap után ismét 100 fölé emelkedett a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, heten pedig továbbra is lélegeztetőgépen vannak.

A közelgő iskolakezdés kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni. A kormány tájékoztató oldala arra figyelmeztet: továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérik, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, azt szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Legnépszerűbb cikkeink