Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Karácsony: Zöld és szociális fordulatra van szükség

Létrehozva:

Fotó: Pesti Hírlap / Pozsonyi Roland

A főpolgármester is megemlékezett az államalapításról.

„Keserédes ez az idei születésnap, talán több is benne a keserű, mint az édes” – írja az augusztus 20-ai ünnepről Karácsony Gergely. „A járvány és a gazdasági válság megváltoztatta szokásainkat, örökérvényűnek hitt normákat írt felül, dogmákat döntött romba. Mindez nem pusztán igényt, de kényszert is teremt a változásra. A változásra világszerte, mert a darabjaira hullott világot úgy kell összeraknunk, hogy

nem a régit akarjuk toldozni-foltozni”

– tette hozzá.

Karácsony szerint új társadalmi-gazdasági viszonyrendszert kell alkotnunk, és meg kell erősítenünk a közösségeket. „A közösség nem épülhet a kirekesztésre, megbélyegzésre, csakis az elfogadásra és a türelemre” – írta, és hozzátette, hogy a közösséget nem a bezárkózás, hanem az együttműködés, az összefogás erősíti.

Karácsony szerint ajárvánnyal való küzdelem tapasztalatai egy irányba mutatnak: fenntarthatóbb és emberségesebb politikára, zöld és szociális fordulatra van szükség. A főpolgármester Szent István királytól, és Sólyom László korábbi köztársasági elnöktől is idézett.

Mindannyiunknak kijut mostanság a nehéz feladatokból és a küzdelmekből is. Úrrá lenni ezeken, csak együtt, közösségben tudunk. De így – hiszem – sikerülni fog. Boldog születésnapot, Magyarország! – zárta ünnepi bejegyzését a főpolgármester.

Legnépszerűbb cikkeink