Magyarország

Autóba zárt, fuldokló kutyákat mentettek Budapesten

Published

on

Autóba zárt kutyákra kellett rátörni az ablakot egy budapesti szálloda mélygarázsában.

Az egyik fővárosi szálloda mélygarázsában lett figyelmes egy olasz vendég arra, hogy a kutyák a kocsiban vannak, szemlátomást mindkét eb rossz állapotban volt – derült ki az RTL riportjából.

A helyszínre járőrök érkeztek, akik rátörték az ablakot a kutyákra, ám hiába érkeztek ki hamar, az egyik kutya sajnos így is elpusztult. A két kutya a csomagtartóban volt, román állampolgárságú gazdáik úgy tudni előző nap egy osztrák kutyakiállításon vettek rész, a két amerikai bullyval, hazafele menet álltak meg Budapesten pihenni. Elmondásuk szerint bevett szokás volt náluk, hogy éjszakára a kutyákat, résnyire lehúzott ablakok mellett a csomagtartóban hagyták pihenni. Eddig soha nem volt gondjuk, azt mondják, ők maguk sem értik, mi történhetett.

Az életben marad kutyus az Állatmentő Ligához került, a vezető Pataki Gábor elmondta, a Don névre hallgató eb most egy kicsit bánatos, vélhetően elpusztult társát hiányolja.

Kollégáim megpróbálnak vele minél többet törődni

– mondta Pataki Gábor, aki hozzátette, a helyzetet némileg nehezíti, hogy a kutya nem ismeri a magyar szakszavakat, mivel külföldi.

Arról, hogy pontosan mi történt egyelőre nincsenek információk, feltehetően fulladás okozta a kutya halát, de további részletek csak a boncolás után derülnek majd ki. A kutyák gazdáit kihallgatták, az ügyben eljárás indult. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője elmondta, állatkínzás vétségének gyanúja miatt indult az eljárás. Azt, hogy Don pontosan mikor kerülhet vissza a gazdáihoz, nem tudni, addig is az állatmentők vigyáznak rá.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version