Kiemelt hírek

Újabb útszakaszon vezetnek be sebességkorlátozást

Published

on

Ismét változtatnak a budapesti közlekedésen, mivel az egyik forgalmas útszakaszon csökkentik a megengedett sebességet. A BKK azzal indokolta a döntést, hogy a megfigyelések szerint a forgalmas útszakaszokon már azzal csökkenthetőek a balesetek, ha alacsonyabb a megengedett sebesség – írta meg a Dívány.

Újabb útszakaszra érvényes az alacsonyabb sebesség, érdemes figyelni az autósoknak

Korábban az Attila úton vezette be a BKK a sebességkorlátozást. Az út egy szakaszán bevezetett sebességkorlátozást azzal indokolták, hogy a megfigyeléseik szerint a halálos kimenetelű balesetek csökkenthetőek pusztán azzal, hogy szigorúbban szabályozzák a maximum sebességet.

A Budapesti Közlekedési Központ az említett útszakaszon 50 km/óráról 40 km/órára mérsékelte a határt. Most egy újabb útszakaszon vezetik ezt be, a Szentmihályi út egy részén szintén erre a korlátozásra számíthatnak az autósok. Ezen az úton 60 km/óráról 50 km/órára módosul a maximum.

A Fővárosi Közgyűlés által elfogadott Közlekedésbiztonsági Stratégia célkitűzése az, hogy 2030-ig 50 százalékkal csökkenjen a budapesti közúti közlekedés halálos áldozatainak száma, 2050-re pedig nullára. Jelenleg hetente egy ember hal meg a fővárosban közlekedési balesetben

– írta meg a Totalcar. A lap egy háttérbeszélgetésből idéz, amit korábban a BKK tartott. Ekkor ismertették részletesen fővároson belüli közlekedés sebességszabályozásának részleteit.

(Kiemelt képünk illusztráció,Forrás: Shutterstock)

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version