Magyarország

Újabb KRESZ-módosítás jöhet

Published

on

A szabálymódosítás után nemcsak a frissen jogosítványt szerzett sofőrök jelezhetnék a közlekedés többi résztvevője számára, hogy több türelmet kérnek, hanem az idősebb autósok is. A tervek szerint ugyanis a korosabb sofőrök a KRESZ-módosítás értelmében matricával láthatnák el az autóikat – írta meg a Dívány a 24.hu információra hivatkozva.

Idős a volánnál

Amennyiben a javaslat elfogadásra kerül, akkor nemsokára bevezetésre kerülhet az „Idős a volánnál” feliratú matrica. Mint ismert a friss jogosítvánnyal rendelkezők T-betűs matricával jelezhetik, hogy még kezdő sofőrök, az idősek esetében egyelőre konkrét matricakép még nincs, azonban az elképzelések alapján a veszélyjelző táblákra hasonlító piros háromszög alakú matricák lehetnek majd. Fontos kiemelni, hogy a matrica felragasztása nem lesz kötelező senki számára, a dolog önkéntes alapú lesz.

Szigorúbb KRESZ-szabályok

Az idősebb sofőröket érintő szigorúbb szabályozás egyébként már többször felmerült, a tervek szerint a 70 év feletti sofőrök esetében plusz feltételhez kötnék a jogosítvány meghosszabbítását. Ahogyan arról beszámoltunk régóta jelennek meg hírek arról, hogy a 70 év feletti sofőrök esetében nem lenne elegendő az orvosi alkalmassági. Bár konkrét intézkedés még nem jelent meg ezzel kapcsolatban, a szakértők szerint nem elegendő, ha csak az alkalmasságihoz kötik a jogosítvány meghosszabbítását.

 (Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version