Kiemelt hírek

A Cassandra ciklonnal masszív csapadékrendszer érkezik hazánk fölé

Published

on

Marad a borongós, szürke időjárás, sőt dél felől masszív csapadékrendszer érkezik a Cassandra ciklonnal – közölte a HungaroMet. Tájékoztatásuk szerint országszerte több helyen várható jelentős mennyiségű, 10 mmet is meghaladó csapadék. Jelenleg eső miatt hét megyére adtak ki sárga figyelmeztetést.

Lecsap a ciklon

A mediterrán ciklonnak köszönhetően tehát ma semmi jót nem tartogat az időjárás. A meteorológiai szolgálat szerint a Dunántúlon és a középső területeken feltámad az északias szél, a nap folyamán pedig nem valószínű, hogy 16 fölé kúszik a hőmérők higanyszála. Ma jellemzően kettősfronti tünetek kínozhatják az arra érzékenyeket. Elsősorban vérnyomás-ingadozás, fejfájás, migrén jelentkezhet, de akadnak olyanok, akik nehezebben koncentrálnak, figyelmetlenebbé válnak majd. Mint írják a borongós, csapadékos időben lehangoltabbak lehetünk.

Újabb csapadékhullám

Ezt követően pénteken dél felől újabb csapadékhullám vonul át esővel, záporokkal, néhol egy-egy zivatarral – írja az Időkép. Délutánra viszont dél-délnyugat felől már csökken a csapadék valószínűsége, estére a legtöbb helyen megszűnik az eső, csak északon eshet még. Élénk, a Dunántúlon és helyenként északkeleten erős, nyugaton néhol viharos lesz az északi-északkeleti szél. Az ország délkeleti harmadán 17-23, máshol 11-16 fokot mérhetünk délután.

Ilyen lesz a hétvége

Szombaton még a felhőké lesz a főszerep, de már többfelé előbújhat a nap. Elszórtan még kisebb esők, záporok kialakulhatnak. A szél nyugaton élénk, erős lesz, délután 13-18 fok várható. Vasárnap aztán már több helyen kisüthet a nap, elszórtan, főként északon, északkeleten jöhetnek még záporok. Reggel helyenként párás, ködös lehet a levegő. Napközben a Dunántúlon többfelé élénk lesz az északnyugati szél. Délután 14-18 fok várható. Hétfőn északkeleten lehet több felhő, és alakulhatnak ki kisebb záporok, másutt napos idő ígérkezik. Délutánra 16-20 fokig melegedhet a levegő.

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Nasa/Afp) 

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version