Kiemelt hírek

Rövid ideig ingyenes lehet a parkolás a XII. kerületben

Published

on

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke és Hegyvidék leendő polgármestere kettészedéssel oldaná meg a közbeszerzési eljárást a XII. kerületi parkolóügy esetében. Kovács Gergely ezzel arra reagált az RTL-nek, hogy a jelenlegi, fideszes vezetésű önkormányzat kiírt egy egyszereplős tendert a parkolási szoftvert eddig üzemeltető cég számára, és aggódik, hogyha az új vezetés nyílt beszerzéses ötlete megvalósulna, akkor leállna a parkolás az átállás ideje alatt, és csak a parkolásból napi 7 millió forint bevételtől esne el a Hegyvidék.

A  riportban elhangzott: a kerületben a parkolási szoftvert üzemeltető cég pályázata nem sokkal a polgármester-váltás után, novemberben fog lejárni. Az eddigi, fideszes vezetésű önkormányzat a szoros határidőre hivatkozva zárt közbeszerzésen hosszabbított volna szerződést a vállalkozóval, de az visszalépett, amikor kiderült, hogy az új polgármester nyílt pályázatot akar kiírni – olyat, amin mások is indulhatnak, piaci alapon versenyezve.

A Seissonbase Kft. oldalán a visszalépést azzal indokolta, hogy meghallották az üzenetet, a jelen eljárásban nem kívánnak részt venni, ajánlatot nem tesznek.

Az új pályázat kiírására kevés idő maradt, így előfordulhat, hogy működő parkolási rendszer hiányában néhány hétig ingyen lesz a parkolás a XII. kerületben. A kérdés csak az, hogy ez mekkora kiesést jelent majd az önkormányzat költségvetésének.

(Kiemelt képünk illusztráció: Pesti Hírlap archív)

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version