Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Gól nélküli döntetlen Bosznia-Hercegovina ellen

Létrehozva:

A magyar válogatott gól nélküli döntetlent játszott Bosznia-Hercegovina labdarúgó válogatottjával a Puskás Arénában, a Nemzetek Ligája A divíziójának második fordulós mérkőzésén.

Noha tizenkét perccel a kezdő sípszó előtt még meglehetősen foghíjasak voltak a Puskás Aréna lelátói, s úgy tűnt, ezúttal nem lesz teltházas a meccs, azért a magyar válogatott ezúttal is összehozta a szurkolókat. Az egyik kapu mögötti szektorban hatalmas molinót feszítettek ki, amelyen a „minden kimagasló sportteljesítmény újabb bajnokokat és példaképeket szül, köszönet a magyar olimpikonoknak!” felirat volt olvasható.

A drukkerek közvetlenül a kezdés előtt Marco Rossit éltették, az olasz kapitány tanítványai pedig óriási lendülettel vágtak bele a mérkőzésbe, melyen folyamatos volt a dominanciájuk. De lássuk, mi történt pontosan a meccsen!

A magyar válogatott dominált, a bosnyák kapus dolgozott

Az első három percben agresszív volt a magyarok letámadása, aztán mindkét együttes visszaállt a saját játékrendszerébe, és mindkettő elsősorban a biztos védekezésre helyezte a nagyobb hangsúlyt.

Az első nagy helyzet a 17. perc elején a magyar válogatott előtt adódott, Szoboszlai szöglete után Varga fejelt kapura, Vasiljnak pedig csak nagy bravúrral sikerült oldalra ütnie a labdát a jobb felső sarok elől. Hét perccel később megint Varga veszélyeztetett fejjel, de a keresztléc alá tartó próbálkozását ismét védeni tudta a bosnyák kapus. Varga harmadszor már lábbal próbálkozott, mégpedig kiszorított helyzetből a 32. percben, de a rivális hálóőr ennél az esetnél is jól helyezkedett.

Ekkorra viszont már egyértelmű volt, hogy a magyar válogatott játszik jobban és kapura is veszélyesebben. Negyedszer már Nagy Zsolt adott feladatot Vasiljnak, aki vetődve hárította a szélső 18 méterről leadott, pontosan a bal alsó sarokba tartó lövését. A másik oldalon Dibusznak egyszer sem volt dolga, a bosnyákok ugyanis rendre csak rövid ideig birtokolták a labdát, igazán veszélyes támadást pedig nem tudtak vezetni.

A második félidőben is nyomott a magyar válogatott

A fordulás után maradt a magyar mezőnyfölény, ennek megfelelően a játék túlnyomó részt a bosnyákok térfelén zajlott. A 60. percben a közönség újfent Marco Rossit kezdte éltetni, miközben ahogy haladt előre az idő, úgy látszott egyre inkább a fáradtság a hazai játékosokon. Az ellenfél változatlanul nem sokat mutatott, már-már úgy tűnt, hogy a döntetlenért és az azért járó egy pontért utazott Budapestre. A 70. perctől a magyarok felpörgették a játékot, ennek nyomán előbb Szoboszlai a 71. percben szabadrúgásból a keresztlécet találta telibe, egy perccel később pedig Varga fejelhetett kapura, de kísérlete pontatlan volt.

A hajrában tovább erőltette a támadásokat a magyar válogatott, a legnagyobb lehetőség pedig a csereként beállt Ádám Martin előtt adódott, a csatár ugyanis három méterről fejelhetett kapura, a bosnyák kapus azonban ezt a középre tartó próbálkozást is hárította.

A folytatásban a hollandok jönnek

Összességében tehát Marco Rossi szövetségi kapitány együttese, a magyar labdarúgó-válogatott ugyan óriási fölényben játszott, több gólhelyzetet is kialakított, de nem tudta végül legyűrni a bosnyák ellenfelét. A magyarok így két kör után 1 ponttal a csoportjuk negyedik helyén állnak. Legközelebb október 11-én a hollandokat fogadják, három nappal később pedig Boszniában vendégeskednek majd.

(Kiemelt képünkön a magyar csapat tagjai a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Magyarország – Bosznia-Hercegovina mérkőzés után a Puskás Arénában. Forrás: MTI / Illyés Tibor)

Legnépszerűbb cikkeink