Kiemelt hírek

Az ügyészség meghosszabbítaná Óbuda polgármesterének letartóztatását

Published

on

Három hónappal meghosszabbíthatják Kiss László letartóztatását az ügyészség indítványa szerint. Az óbudai polgármestert és alpolgármesterét minősített vesztegetéssel gyanúsítják.

Kiss László továbbra is a rácsok mögött maradhat

A korrupciós bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) indult büntetőügyben az ügyészség indítványozta Kiss László polgármester letartóztatásának három hónappal, 2024. december 16-ig történő meghosszabbítását – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a KNYF kommunikációs osztálya. Kiss Lászlót augusztus 14-én vették őrizetbe, majd a bíróság két nappal később elrendelte a letartóztatását. A polgármestert, valamint alpolgármesterét, a júniusban őrizetbe vett Czeglédy Gergőt minősített vesztegetéssel gyanúsítják.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az eset kapcsán korábban felháborodott bejegyzést osztott meg Facebook-oldalán. Ebben kifejtette, Kisst börtönbe akarták vinni, hogy uralhassák Óbudát, a politikus ellen szervezett akciót folytattak. Hozzátette azt is, hogy „az állam nem a bűn ellen küzd, hanem ellenkezőleg, azért tesz, arra költi a mi pénzünket, hogy bűnbe vigyen embereket”.

(Kiemelt képünkön Kiss László, Óbuda minősített vesztegetéssel vádolt polgármestere. Forrás: Kiss László hivatalos Facebook oldala)

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version