Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Az ügyészség meghosszabbítaná Óbuda polgármesterének letartóztatását

Létrehozva:

Három hónappal meghosszabbíthatják Kiss László letartóztatását az ügyészség indítványa szerint. Az óbudai polgármestert és alpolgármesterét minősített vesztegetéssel gyanúsítják.

Kiss László továbbra is a rácsok mögött maradhat

A korrupciós bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) indult büntetőügyben az ügyészség indítványozta Kiss László polgármester letartóztatásának három hónappal, 2024. december 16-ig történő meghosszabbítását – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a KNYF kommunikációs osztálya. Kiss Lászlót augusztus 14-én vették őrizetbe, majd a bíróság két nappal később elrendelte a letartóztatását. A polgármestert, valamint alpolgármesterét, a júniusban őrizetbe vett Czeglédy Gergőt minősített vesztegetéssel gyanúsítják.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az eset kapcsán korábban felháborodott bejegyzést osztott meg Facebook-oldalán. Ebben kifejtette, Kisst börtönbe akarták vinni, hogy uralhassák Óbudát, a politikus ellen szervezett akciót folytattak. Hozzátette azt is, hogy „az állam nem a bűn ellen küzd, hanem ellenkezőleg, azért tesz, arra költi a mi pénzünket, hogy bűnbe vigyen embereket”.

(Kiemelt képünkön Kiss László, Óbuda minősített vesztegetéssel vádolt polgármestere. Forrás: Kiss László hivatalos Facebook oldala)

Legnépszerűbb cikkeink