Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Egészségügyi államtitkár: Magyar Péter nem az igazságot akarja megmutatni a kórházakban

Létrehozva:

A kormány megelégelte Magyar Péter kórházlátogatásait, mert szerintük az intézmények helyzetének bemutatásával a Tisza Párt elnöke csak a saját politikai pecsenyéjét sütögeti.

Nemrég megjelent Magyar Péter hivatalos Facebook oldalán egy bejegyzés, melyen az látható, amint stábjával beragad a szolnoki Hetényi Géza Kórház liftjébe, mely az egyike annak a két liftnek ami a főépületben a négy közül működik.

„Elképesztően aggályos az, hogy egy főépületben, ahol akár újraélesztésre váró betegek is lehetnek, vagy gyermekosztály is van, ott beszorulhatnak egy liftbe”

közölte az RTL Híradónak a Tisza Párt elnöke, aki hozzátette azt is, hogy a kórház vezetése ráadásul hiába jelzi a problémát az Országos Kórházi Főigazgatóságnak. A politikus emellett megemlítette, hogy hetek óta nem használható az intézmény aulájában található akadálymentesített WC, a mosdóban pedig nem működik a csap és nincs fertőtlenítőszer sem.

Ezen felül az üzemi konyhába is benéztek, és a kórház felújított épületébe is. Előbbiben a plafonon vastagon álló koszt találtak, míg a kórház felújított része, azaz a pulmonológia rehabilitációs osztálya – ami többek között ápolóhiány miatt már 1 éve nem működik – gyakorlatilag raktárként üzemel.

Az RTL Híradó az ügyben megkereste a kórházat, ahonnan azt közölték, hogy a mosdóban a csap és a liftek javítása is folyamatban van, és a szomszédos épületekben több akadálymentesített WC is rendelkezésre áll. A szünetelő osztályokról pedig azt közölték, hogy az ellátás más kórházakban biztosított, ezért beteg nem marad ellátatlanul.

Magyar Péter a politikai pecsenyéjét sütögeti

S hogy miként reagált minderre a magyar kormány? Takács Péter, egészségügyi államtitkár kijelentette, hogy Magyar Péter egy hecckampányt folytat, amiben el akarja hitetni az emberekkel, hogy semmi sem működik jól az egészségügyben. Hozzátette, szerinte a politikus visszaél az Európai Parlamenti képviselőként neki járó jogosítványokkal, zavarja az orvosokat és a gyógyítás rendjét, nem az igazságot akarja megmutatni, hanem a saját politikai pecsenyéjét sütögeti.

Takács ezért arra utasította a kórházigazgatókat, hogy Magyar Pétert ezentúl csak munkaidőben engedjék be, emellett a politikusnak be kell jelentkeznie a főigazgatóhoz, aki őt előre egyeztetett időpontban az irodájában fogadja. Ennyi illeti meg ugyanis Magyar Pétert, semmi több.

Magyar Péter erre reagálva az RTL Híradónak elmondta, sosem zavarták a betegek ellátását, és pont az ő érdekükben jártak el, nem a pecsenyéjüket sütögették. Amire rá szeretnének világítani, hogy a kormány évek óta szisztematikusan alulfinanszírozza és szétveri az egészségügyet. Végül kijelentette, ezután is folytatni fogják a munkát a kórházakban.

(Kiemelt képünkön Magyar Péter a Péterfy kórházban. Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala.)

Legnépszerűbb cikkeink