Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A volt óbudai fideszes polgármester szerint új választásokat kell kiírni

Létrehozva:

A volt óbudai fideszes polgármester, Bús Balázs szerint új választásokat kell kiírni.

„Egyetlen járható út van: az alakuló testületi ülésen, ami októberben lesz, fel kell oszlatnia a testületnek önmagát. Kiss Lászlónak és Czeglédy Gergőnek már most le kell mondania, és új választásokat kell kiírni Óbudán”

– jelentette ki az Indexnek Bús Balázs, aki mintegy 9 százalékkal maradt alul a június 9-i önkormányzati választáson.

Sajtóinformációk szerint szerdán házkutatást tartottak Kiss László óbudai polgármesternél, a Demokratikus Koalíció politikusánál. A Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből annyi derült ki, hogy összehangolt nyomozási cselekményeket hajtottak végre.

Az Index szerda délután telefonon elérte Zamecsnik Péter ügyvédet, Kiss László védőjét. Az ügyvéd kérdésünkre elárulta: nem találkozott a polgármesterrel, de az ügyészi tájékoztatás alapján őrizetbe vételre került sor.

Szerda délelőtt írtunk arról, hogy házkutatást tartottak Kiss László óbudai polgármesternél, és állítólag a polgármestert be is vitték a nyomozók. A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben később, szerda reggel közleményt adott ki. Ebben az áll, hogy a mai napon összehangolt nyomozási cselekményeket hajtanak végre egy vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában.

A nyomozó főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt folytat nyomozást, amely ügyben jelenleg több helyszínen – köztük a Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnál – zajlanak eljárási cselekmények

– olvasható a közleményben. Arról, hogy házkutatás az önkormányzat épületén túl milyen helyszíneken zajlik, nem szól a tájékoztatás.

Az összehangolt akcióban – mint írták – közel ötven hivatalos személy vesz részt, abban – az ügyészség felkérésére – a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködik. További tájékoztatást az ügyben csütörtökre ígértek.

Legnépszerűbb cikkeink