Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán Viktor nyilvánosságra hozta, kit jelöl az Európai Bizottságba

Létrehozva:

Orbán Viktor felfedte a jelöltje nevét, nagy meglepetés nincs, Várhelyi Olivér az. A miniszterelnök az X-en tette közzé Várhelyi nevét, azt követően, hogy egyeztett Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével – szúrta ki a 444.hu.

Megvan a jelölt

A kormányfő a bejegyzésében azt írta, Várhelyi az elmúlt öt évben bebizonyította, hogy az EU pozitív erőként képes változást elérni a szomszédságában és azon túl is. Ezenkívül így fogalmazott:

Kiváló munkát fog végezni a következő bizottságban!

A bejelentésre maga Várhelyi Olivér is reagált, aki azt írta:

Óriási megtiszteltetés Miniszterelnök úr felkérése és jelölése, hogy tovább szolgáljak az Európai Bizottság magyar tagjaként. Egyúttal várom a megkezdett közös munka folytatását von der Leyen elnökasszonnyal.

Elegük van

Egyes sajtóinformációk szerint viszont az uniós vezetőknek elege van Orbán Vikor Ukrajnával szembeni állandó obstrukciójából, ezért azt tervezik, hogy büntetésként Magyarországnak gyenge tárcát adnak a következő Európai Bizottságban. A Politico ezzel kapcsolatban külön ki is emelte, hogy Magyarország a következő ciklusban is szeretné megtartani a bővítéspolitikáért felelős biztosi pozíciót, ami Ukrajna csatlakozásának előkészítésére is jelentős befolyással bírna. Azonban a többieknek nincs kedvük ahhoz, hogy Várhelyi, a jelenlegi biztos ugyanebben a pozicíóban folytassa a munkát. Mint mondják, szó sem lehet arról, hogy Magyarország kezében bármilyen erős megbízás legyen.

  (Kiemelt képünkön Orbán Viktor, Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Legnépszerűbb cikkeink