Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kedden fokozódik a kánikula

Létrehozva:

Kedden is tombolni fog a kánikula hazánkban: a legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti a 37 fokot.

Kedden sem hagy alább a nyári kánikula. A HungaroMet előrejelzése szerint a gomolyfelhők nagy része hajnalra összeesik, a csapadékgócok a legtöbb helyen lecsengenek, és hazánk nagyobb részén derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk. Az északnyugati tájakon azonban még hajnalban is több lehet a gomolyfelhő, arrafelé egy-egy zápor még ekkor is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél jobbára mérsékelt lesz. Hajnalban 16 és 23 fok közötti értéket mérhetünk.

Nap közben napos időjárás várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. Időnként megélénkül az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 37 fok között alakul.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, kedden az ország egyre nagyobb részén emelkedhet a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok fölé. Éppen ezért a HungaroMet másodfokú figyelmeztetést adott ki Pest-, Baranya-, Bács-Kiskun-, Békés-, Csongrád-Csanád-, Fejér-, Hajdú-Bihar-, Jász-Nagykun-Szolnok- és Tolna vármegyére. Minden más vármegyében elsőfokú riasztás lesz érvényben.

(Kiemelt kép forrása: EPA/JIM LO SCALZO)

Legnépszerűbb cikkeink