Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Jön a meleg

Létrehozva:

Lassan, de biztosan jön a meleg. Pénteken már 24 fok is várható napközben.

Csökken a felhőzet, a Dunántúlon nagy területen kiderül az ég, de elsősorban az északkeleti, keleti országrészben felhősebb maradhat az idő, emellett helyenként párásság, foltokban köd is előfordulhat. A záporok, zivatarok hajnalra mindenütt megszűnnek. Az északnyugati, északi szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Jön a meleg: napközben már 24 fok várható – derül ki a met.hu előrejelzéséből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de a nyugati, valamint északi szélcsendes tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A keleti részeken fokozatosan szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, közben nyugat felől fátyolfelhőzet is sodródik fölénk, amely a nyugati tájakon délután néhol meg is vastagszik. Legfeljebb elvétve lehet zápor. A légmozgás csak helyenként élénkül meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23, 24 fok körül várható.

Így robban be a meleg a jövő héten

Ugyan a hét közepén még nehéz elképzelni, de hamarosan hőhullám éri majd el az országot – olvasható az Időkép előrejelzésében. Szombattól ugyanis jelentős felmelegedés várható, déliesre fordul fölöttünk az áramlás, amivel egyre melegebb levegő érkezik fölénk, így vasárnap már többfelé súrolhatja a hőmérséklet a 30 fokot. A melegedés a jövő héten tovább folytatódik, beköszönt az idei nyár első komolyabb hőhulláma. Ez annyit jelent, hogy idén először a maximumok a 35 fokot is elérhetik.

(Fotó: Pozsonyi Roland)

Legnépszerűbb cikkeink