Kiemelt hírek

Vitézy Dávid: Én vagyok Karácsony egyetlen esélyes kihívója

Published

on

Erős kritika és néhány programpont is elhangzott Vitézy Dávid Népszavának adott interjújában.

Az LMP főpolgármester jelöltje, Vitézy Dávid magát tartja Karácsony Gergely egyetlen esélyes kihívójának – derült ki a Népszavának adott legfrissebb interjújából. Pedig nem lépett vissza a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra sem, akinek indulása inkább a jelenlegi főpolgármesternek kedvez a közvéleménykutatások szerint. 

A múlt pénteki, Partizán-által szervezett főpolgármester-jelölti vitában viszont csak Vitézy és Karácsony vett részt. A vitát egyébként Vitézy állítása szerint ő nyerte, ugyanis ott „Kiderült, hogy az a Karácsony-kép, amelyet évek óta építgettek, miszerint a kivéreztetett főváros semmit sem tehet, hamis. Az Orbán-kormány persze, ahol lehetett, szívatta a fővárost, de ez nem lehet ok és magyarázat a végtelenített semmittevésre.”

Nemcsak az LMP szavazóira számít a korábbi közlekedésért felelős államtitkár, hanem a Tisza Párt és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatóira is, mivel egyiknek sincs saját főpolgármester jelöltje. Vitézy szerint hasonló újító szellem jellemzi őt és Magyar Pétert is, ami vonzó lehet a kiábrándult szavazóknak. Az mindenesetre hasonlóság a két politikus között, hogy rengeteget utaznak, és még Magyar az országot, Vitézy Budapestet járja be teljes egészében, beleértve a külső kerületeket is. Utcai fórumokon, beszélgetéseken vesz részt, szerinte sokkal inkább érdekli a választópolgárokat a helyi problémákra adott válaszok, mint a közgyűlés várható összetétele.

Vitézy Dávid egységes parkolási rendszert és BKK-rendészetet tervez

Az interjúban szóba jött Vitézy néhány programterve is, mint például a saját BKK-rendészet felállítása. És egységesítené a budapesti parkolási rendszert is, amit külső cégek helyett a BKK-ra bízna. A kerületek pedig közterület arányosan részesednének a bevételből. Ehhez viszont az önkormányzati törvény módosítására is szükség van, amit ígérete szerint már az első közgyűlésen kezdeményezni fog megválasztása esetén.

Vitézy abban is bízik, hogy sokkal jobban együtt tudna működni a kormánnyal mint Karácsony Gergely. Akit Dobrev Klárával egyetemben felelőssé tett azért, mert az uniós jogállamisági eljárásokat hajszolják, aminek következtében a főváros hatalmas összegtől esett el, ugyanakkor az ország sem lett demokratikusabb. Ezért ha tehetné, ő lezárná ezeket az eljárásokat. Vitézy magabiztosan áll a választásokhoz, és szerinte megnyeri, de ha nem, akkor is beül majd a közgyűlésbe, ahol véleménye szerint új politikai szereplők is helyet kapnak majd.

(Kép forrása: 2020.02.04. Budapest. Vitézy Dávid a Budapest Fejlesztési Központot (BFK) nonprofit zrt. vezérigazgatója. Fotó: Pesti Hírlap archív)

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version