Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Helikopterekről lövik az orosz fegyvereseket Belgorodban

Létrehozva:

Ukrajna felől támadás érte Oroszországot, az Ukrajnával határos Belgorod régióban. Több telpülést elfoglaltak. Életbe lépett a „Havasi gyopár” hadművelet, amelynek értelmében az orosz belügyminiszter minden, a területen élő rendfenntartót azonnal az állomáshelyére rendelt.

Ukrajna felől érte támadás Oroszországot. Moszkva szerint ukrán diverzánsok, Kijev szerint orosz ellenállók foglaltak el három települést. Ahogy arról korábban beszámoltunk többek között menekülők kocsioszlopáról kerültek ki felvételek a közösségi oldalakra. Hasonló felvételeket bő egy évvel ezelőtt, Oroszország Ukrajna elleni inváziójakor lehetett látni. Egy újabb felvételen az látszik, hogy az orosz hadsereg helikpoterekről lövi az Ukrajna felől érkező fegyvereseket Belgorod utcáin:

A Telegramon terjedő hírek szerint – írja a Világgazdaság – a régióban életbe lépett a „Havasi gyopár” elnevezésű hadművelet, amelynek értelmében az orosz belügyminiszter minden, a területen élő rendfenntartót azonnal az állomáshelyére rendelt.

(Kiemelt képünk: Helikopter az oroszországi Belgorod felett az ukrajna felől induló, orosz önkéntesek által magukra vállalt támadás közepett 2023. május 22-én. Fotó: Twitter)

Legnépszerűbb cikkeink