Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Május elsején újra a gyalogosoké a pesti rakpart

Létrehozva:

A Ferenc pápa látogatásával összefüggő forgalmi korlátozások miatt szombaton és vasárnap nem, de május elsején, a hétfői ünnepnapon ismét szabad a rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt.

A BKK közleményben jelezte, hogy a rakpartszakaszt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között lehet autómentes környezetben használni május elsején.

A teljes szélességében megnyitott rakpartnak köszönhetően a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogosokra, főleg a gyermekekre.

A részletekről kifejtették: a Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra a vasárnapról hétfőre virradó éjszakától hétfő este 11 óráig nem lehet behajtani gépjárművel. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők pedig a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni – írta a BKK, hozzátéve: az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét.

Kitértek arra is, hogy a teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, emiatt a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják.

(Fotó: 2021.03.28.  Lezárt Pesti alsó rakpart – Fotó: Karancsi Rudolf)

Legnépszerűbb cikkeink