Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Mesterházy Attila kilép az MSZP-ből

Létrehozva:

Facebookon azt írta, nem búcsúzik, csak távozik. Új pártot alapít.

Bejelentette Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke és 2010-es, illetve 2014-es miniszterelnök-jelöltje, hogy 23 év után kilép az MSZP-ből és új pártot alapít. Facebookos bejelentésében úgy fogalmazott, „nem búcsúzom, csak távozom.” Hozzátette, „távoznom kell, mert ugyan már évek óta tévesnek tartom az MSZP vezetésének stratégiáját, ma már abban sem hiszek, hogy ezen lehet változtatni.”

Mesterházy közölte, pártja már valóban csak árnyéka régi önmagának, és nem tud felkészülni az olyan kihívásokra, amik az országot rendszeresen érik, a belső szervezetben pedig nem lát semmi terepet arra, hogy ezt kivédjék. Távozása után azonban új párt alapítása mellett is döntött.

„Sok megkeresés, biztatás, beszélgetés és mérlegelés után döntöttem úgy, hogy új utat fogok keresni. Aktív emberként tenni akarok a hazámért, a baloldalért.” – indokolta meg döntését. Az is lehet már tudni, új pártját Szocialisták és Demokraták néven jegyezteti be.

Korábban már Ujhelyi István volt MSZP-s EP-képviselő is a párt elhagyása mellett döntött, ő is új párttal jelentkezett azóta.

(Kiemelt kép: Salgótarján, 2014. május 15. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, frakcióvezetője Május 25. – EP-választás címmel sajtótájékoztatót tart Salgótarjánban 2014. május 15-én. MTI Fotó: Komka Péter)

Legnépszerűbb cikkeink