Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Bencsik András: „svábbogarak” vonultak fel Budapesten március 15-én

Létrehozva:

Nem kellene hagyni kitódulni őket az utcára, közölte a kormányzati publicista, ugyanakkor szerinte nem jó, hogy a jobboldal vidékre ment előlük.

„(…) Azzal, hogy a jobboldal elvonult Budapestről, szokták mondani, nincs otthon a macska, cincognak az egerek. Ezek kinyomultak az utcára, és egyik pimaszabb volt, mint a másik” – így értékelte a Hír TV műsorában Bencsik András a kormánypárti Demokrata főszerkesztője a Sajtóklub című műsorban a civilek március 15-i tüntetését.

Az Andrássy úti Szabadságmenetre célozva pedig úgy folytatta: „tanulság: nemzeti ünnepen nem szabad elmenni vidékre, vagy ne menjen el mindenki. Néhányan maradjanak Budapesten is, mert ezek a kis svábbogarak, ezek kitódulnak az utcára, mert látják, hogy lehet”.

Tüntetésen elhangzott beszédében Karácsony Gergely úgy fogalmazott, Budapest köztársaság és az is marad. Erre reagálva Bencsik András megjegyezte: „minden idióta, öntudatlan, identitás nélküli barom jól érezheti magát Budapesten, mert ott nem kell magyarnak lenni, ott elég, ha csak ember vagy, és oda hánysz, ahova kedved tartja”.

A Sajtóklub résztvevői ezek után Pankotai Lilit, a korábban, október 23-i beszéde miatt eltanácsolt pécsi gimnazistát bírálták. Pálffy István például megjegyezte, nem szabadott volna viccelődnie Pintér Sándor belügyminiszter nevével.

(Kiemelt kép: A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Bencsik András, a Magyar Demokrata hetilap főszerkesztője nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Legnépszerűbb cikkeink