Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Mérő Vera: Ha nem állok ki, akkor elhúzok ebből az országból

Létrehozva:

Modellkarrierjéről, saját önképéről és kihagyott karrier-lehetőségeiről is mesélt legfrissebb interjújában Mérő Vera. A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítvány alapítójáról nőnap alkalmából készültek különleges fotók, amelyek mellett tőle már megszokott erős gondolatok és határozott kijelentések is megjelentek.

Kivételesen nem másokról, hanem önmagáról nyilatkozik hosszasan az ELLE magazin márciusi számában Mérő Vera. Az ismert író-jogvédő arról mesél, hogyan nyilvánult meg már gyerekkorában is az erős igazságérzete, de szót ejt a kihagyott New Yorki karrier-lehetőségéről is, modellként megszerzett rutinja mégis visszaköszönt a címlapfotózáson.

„Már oviban sem bírtam nézni, ha mást igazságtalanság ér. Ez nálam egy zsigeri ösztön is, szerintem egyszerűen azért, mert rettentően szorongok az igazságtalanságtól. Pánikroham- közeli állapotba tudok kerülni attól, amikor mást bántanak. Én sosem féltem attól, hogy milyen következménye lesz rám nézve annak, ha egy tekintéllyel szemben mondom azt, hogy menj a francba” – mesél a magazinnak Mérő Vera.

A beszélgetésből az is kiderül, milyen „ajtócsapkodós” gyerek volt, de arról is mesél, miért nem merte az édesapja elmondani neki, mennyire büszke rá. Tettrekészsége és lendülete soha nem fog elfogyni, mint elmondta, a társadalom és a közbeszéd átformálása az egyetlen az egyetlen cél, ami miatt még Magyarországon él.

„Ha nem állok ki, akkor elhúzok ebből az országból. Akkor összecsomagolok, és meg sem állok az első olyan helyig, ahol jól érzem magam. Ahol nincs rám szükség” – nyilatkozza az interjúban.

(A teljes interjú és fotósorozat az ELLE március 10-én megjelenő lapszámban olvasható. Fotó: Ajkai Dávid/ELLE)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink