Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Idén már covidosan is pályára lehet lépni az Australian Open-en

Létrehozva:

Idén már azok a játékosok is pályára léphetnek az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, akik éppen covidosok.

A The Age című újság a helyi szövetség vezetőjét, Craig Tileyt idézve azt írta, ezúttal már nem kell jelenteni az Australian Open teniszbajnokság szervezőinek a pozitív covidtesztet, és ha az adott játékos jól érzi magát, nyugodtan játszhat.

„Ezzel együtt azt mondtuk a játékosainknak és a több mint 12 ezer alkalmazottunknak, hogy ha rosszul érzik magukat, maradjanak otthon”

– fogalmazott Tiley. Hozzátette: valószínűleg lesznek tünetmentes teniszezők, akik a fertőzés ellenére ki tudnak állni a mérkőzésükre.

„Az Australian Open teljesen máshogy fog kinézni, mint tavaly, ahogy az ország megtanul együtt élni a Covid-19-cel” – írta a The Age. A tavalyi torna előtt az aktuális címvédő szerb Novak Djokovicnak még el kellett hagynia az országot, mert nem volt beoltva a koronavírus ellen. Az idei év első Grand Slam-viadala jövő hétfőn kezdődik és január 29-ig tart.

(Kiemelt képünk: A szerb Novak Djokovic megnyerte a Norman Brooks Challenge Cup-ot, miután megnyerte a férfi egyes döntőjét az orosz Daniil Medvegyev ellen az Australian Open Grand Slam tenisztorna 14. napján az ausztráliai Melbourne-ben, Melbourne Parkban, 2021. február 21-én. EPAS)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink