Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Bepereli a DK a kormányt, amiért megtagadta a kerületek rezsitámogatását

Létrehozva:

Szaniszló Sándor közleményében azt írja: a Demokratikus Koalíció polgármesterei nem nyugszanak bele abba, hogy „politikai bosszúból Orbán Viktor 620 ezer budapesti lakost hagyott magára a rezsiválságban”, ezért pert indítanak az Orbán-kormány ellen.

Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője szerint Budapest lakosságának egyharmadától, összesen 620 ezer embertől tagadta meg az Orbán-kormány a budapestiek adóiból is fizetett rezsitámogatást pusztán azért, mert ellenzéki vezetésű önkormányzatokat választottak – írja az atv.

Ahogyan arról korábban hírt adtunk, kimaradt a fővárosnak szánt 8 milliárd forintos rezsikompenzációból öt DK-s polgármester által vezetett kerület – a III., a IV., a XI., a XV. és a XVIII. kerület -, valamint Ferencváros is.

Szaniszló Sándor közleményében azt írja: a Demokratikus Koalíció polgármesterei nem nyugszanak bele abba, hogy „politikai bosszúból Orbán Viktor 620 ezer budapesti lakost hagyott magára a rezsiválságban”, ezért pert indítanak az Orbán-kormány ellen. „Mivel a kormány által odaítélt önkormányzati támogatási összegek mögött nincsenek tisztességes számítások, a DK-s vezetésű kerületek a megítélt fővárosi kompenzáció átlagos összegére, kerületenként 471,5 millió forintra tartanak igényt” – jelentette ki.

Hozzáteszi: a polgármesterek korábban per helyett inkább közösen tárgyaltak volna a rezsikompenzációról, mert nem akartak „egyénileg alkudozni” a pénz kiosztásával megbízott kormánybiztossal, azonban a tárgyalás lehetőségét jogtalanul megtagadták tőlük.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban az atv.hu-nak azt mondta, a hat kerület vezetője nem egyeztetett Láng Zsolt kormánybiztossal a lehetséges támogatásról, ezért nem kaptak pénzt.

(Kiemelt képünk: Szaniszló Sándor XVIII. kerületi szocialista polgármesterjelölt az önkormányzati választás kapcsán a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) baloldali pártok által támogatott főpolgármester-jelöltjével, Bokros Lajossal közösen tartott sajtótájékoztatóján a pestszentlőrinci Lenke utcában 2014. október 8-án. MTI Fotó: Beliczay László)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink