Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Raskó György szerint burgonya- és sertéshúshiány is jöhet

Létrehozva:

Súlyos problémákat okozhat, hogy mind sertéshúsból, mind burgonyából importra fog szorulni az ország már január folyamán, közölte a Jazzy Rádió reggeli műsorában, a Business Classban Raskó György agrárvállalkozó.

A hazai burgonya januárban végleg eltűnik a piacokról, mert a készletek kifogytak, csupán az importburgonya maradhat, amely viszont a behozatal ára miatt csak sokkal drágábban lehet beszerezni, közölte Raskó György agrárvállalkozó és szakértő a Jazzy Rádió Business Class című reggeli műsorában. Raskó szerint a burgonya- és sertéshús-kínálatban súlyos problémákat hozhat az új év.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a sertéshús ára mintegy 80 százalékkal fog emelkedni az árstopok miatt. Raskó szerint ugyan a fogyaszói ár ezeknél az alapvető élelmiszereknél rögzítve van, de a hazai készletek kifogyása után az import nagykereskedelmi ár a viszonteladóknak jelentős veszteséggel fog járni, ezért a készletekkel fognak spórolni, így akár hiány is kialakulhat ezekből a termékekből rövidesen.

(Kiemelt kép: Tojások a CBA boltjában az Anker közben 2022. november 11-én. Az előző napon életbe lépett a tojás- és az étkezésiburgonya-árstop. A tojás és az étkezési burgonya esetében a bruttó kiskereskedelmi ár nem lehet magasabb a kereskedő által 2022. szeptember 30-án alkalmazott árnál. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink