Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Elindult a Miskolcról Budapestig tartó „Tudásmenet” az oktatásért

Létrehozva:

Elindult a „Tudásmenet az oktatásért!” című esemény, aminek célja, hogy felhívják a figyelmet az oktatás tarthatatlan állapotaira.

Hétfőn reggel elindult a hatnapos „Tudásmenet az oktatásért!” című esemény, ezzel nem kellett sokáig várni, hogy a tiltakozások idén is folytatódjanak az oktatásban, írja a Telex. A több napos eseményt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom hirdette meg az elmúlt év végén.

Az akció célja, hogy hat nap alatt a résztvevők a miskolci Herman Ottó Gimnáziumból a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig gyalogoljanak el. A táv körülbelül 180 kilométer. A menethez csatlakozók mindennap körülbelül 30 kilométert fognak megtenni. A tudásmenet lényege, hogy a szervezők az eseménnyel felhívják a figyelmet az oktatás tarthatatlan állapotára. A menet mellett délutánonként beszélgetéseket, fórumokat fognak szervezni. A gyaloglásba bárhol be lehet csatlakozni rövidebb távokra is. A demonstráció Facebookon megosztott eseménye ide kattintva érhető el.

A közös gyaloglás mindennap reggel 7:30-kor indul az adott városból. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Facebook-bejelentkezéséből látszott, hogy a hétfői menetet Totyik Tamás, Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnökei, és Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára vezetik, írja a lap.

A menet kezdő és végpontja nem véletlen: a miskolci Herman Ottó Gimnázium a vidéki tiltakozások egyik leghangosabb intézményének számít, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium pedig volt az első iskola, ahonnan kirúgtak tanárokat még szeptember végén.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP)

 

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink