Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tarifaemelési javaslattal állnak elő a taxisok

Létrehozva:

A benzinárstop eltörlésével legalább 15 százalékkal növekedett egy taxis kilométerköltsége. A többi között ezért is nyújtanak át javaslatokat a Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnek.

Legalább 15 százalékkal növekedett egy taxis kilométerköltsége az ársapka eltörlése után – válaszolta a Népszavának  Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke. Metál viszont nem mondta el, hogy mekkora emelésre készülnek.

A javaslatokat több taxis szervezettel, így a Nemzeti Szakszervezet (NSZ) Taxis Tagozatával közösen szeretnék Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes elé tárni. Az NSZ elnöke úgy fogalmazott, hogy a tarifa javaslatoknál közgazdasági törvényszerűségeket vesznek figyelembe, amelyek a piaci kereslet és kínálat elvén nyugszanak. Bajzik Tamás azt mondta, hogy „a kínálati oldal már nem bírja el a költségeket“, ezért mindenképpen emelést szorgalmaznak. A mértékét azonban ők sem árulták el.

Az NSZ a követelései között adócsökkentést, a kiadható taxi-engedélyek maximalizálását, illetve a taxis vállalkozások számának korlátozását is kérik. Az OTSZ viszont egy „viszonylag új adózási formában gondolkodnak“.

(fotó: Karancsi Rudolf/168)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink